VETERANSAMMENKOMST 2018

Tirsdag den 11. december var dagen, hvor SIFAs traditionsrige sammenkomst for Aalborgs idrætsveteraner igen fandt sted. Denne dag er gennem mange år arrangeret for de personer, der på en eller anden måde har bidraget til SIFAs Idrætsarkiv, nu Idrætshistorisk Samling, der i år har bestået i 40 år. Det kan være bidrag i form af donationer af idrætsminder, bøger, billeder, præmier eller andre effekter fra egen idrætskarriere eller fra familie, foreninger eller lignende – det kan også være i form af igennem tiden at have udført et stykke arbejde for ”Samlingen” og/eller SIFA, f.eks. i forbindelse med Ungdomslegene eller andre større begivenheder.

I år havde arrangementet fået en helt ny form – og blev afholdt et nyt sted! Der var inviteret til frokost kl. 12.30 hos Idrætsklubben Aalborg Freja i denne forenings dejlige klubhus på Vestre Fjordvej – og dét havde ca. 170 personer sagt ”ja tak” til! Allerede fra klokken 11 var de første gæster klar, og da det var en kold dag, måtte dørene selvfølgelig åbnes og folk lukkes ind i varmen. Klokken 12.30 sad alle bænkede ved de dækkede borde – altså lige undtagen ham, der ikke havde set så nøje efter på indbydelsen – og troede det var klokken 13.30, som det plejede at være, så han var da i god tid! Men ham blev der også plads til – selv om han ankom midt i formand Keld Jensens velkomsttale til deltagerne.

Menuen var enkel: Gode sild med karrysalat, brød og smør stod klar på bordene – dertil en øl/vand + den traditionelle Harald Jensen snaps, der jo plejer at blive serveret til julekagen! Nu kom den rigtig til sin ret og blev nydt til silden! Efterfølgende blev der serveret et par lækre stykker smørrebrød – og snakken gik lystigt ved bordene.

Programmet bød på et flot og inspirerende oplæg om ishockey-succes og højere publikums-tal ved direktør Thomas Bjuring fra ”Aalborg Pirates”, som krydrede sit indlæg med billeder og film – og høstede et stort bifald for det! Mon ikke flere af os fik lyst til at ta’ en tur til ”gratis ishockey”?

Der var fejende musikalsk underholdning ved en herlig gårdsanger-gruppe med savspiller – i to afdelinger hvor alle deltagerne blev opfordret til at ønske sig lige præcis de sange, der gerne ville være med til at synge fra Gårdsangernes medbragte sanghæfte. Dét kunne forsamlingen li’ – og det var helt svært at holde pause med kaffe og småkager – og det traditionelle, hurtige bingo-spil med Peter Skram, der vist har været med lige så længe som arrangementet har bestået! Denne gang havde Peter rent glemt præmierne, men heldigvis fandt han hurtigt på en løsning, og der blev også glade vindere denne gang!

Alt i alt et arrangement, som deltagerne udtrykte stor tilfredshed med – og meget gerne ser som den nye ”tradition” fremover. Skulle der være deltagere – eller andre – der har flere gode ideer til videreudvikling af denne mangeårige tradition – så giv os gerne en mail på idraetshistorisk.samling@gmail.com.

TAK for et festligt og hyggeligt arrangement og TAK til Lars Schaumburg Johannesen og hans hjælpere på Aalborg Freja for rigtig god behandling!

Du kan se billeder fra dagen HER