link

Ny hjemmeside

Du sidder nu og læser på Idrætshistoriske Samlings nye hjemmeside. Vi synes, at resultatet er blevet flot, og vi håber, at mange brugere må få glæde af den i fremtiden.

Selv om det er sørgeligt, så vil vi fortælle, hvorfor vi har fået en ny hjemmeside.

Det har vi, fordi den sidste hjemmeside simpelthen blev hacket. Ikke bare lidt hacket, men total lavet til fars uden mulighed for at bruge noget af den igen.

Det var en sort dag, fordi vi dvs. Christian havde brugt mange kræfter på at få den up to date. Han var netop blevet færdig nogle få dage forinden, og vi var meget glade for resultatet, men så gik Jorden under. Det føltes næsten sådan.

I lang tid var der ingen der havde lyst eller mod på at bruge tid på en ny for hvad nu hvis…? Vi er alle frivillige, og har ikke ubegrænset midler (tid og penge) til rådighed for en ny hjemmeside.

Ved noget der måske kan ligne en tilfældighed, faldt snakken om den gamle hjemmeside og dens endeligt en dag, hvor Sifas næstformand Tem Frank Andersen var tilstede. Tem, som underviser på Universitet, mente, at han havde et par studerende, som formedelst gode ord og lidt betaling nok kunne hjælpe os.

Resultatet af den hjælp er det du sidder og læser i lige nu. Fuldt professionelt har Morten og Dennis skabt denne hjemmeside. Vi synes, at det er blevet flot, og glæder os til fremover at få mange besøg på siden fordi, den bl. a. også har nogle gode links til andre af vore samarbejdspartnere herunder især

Arkiv.dk

 Arkiv.dk er en hjemmeside, som går i luften 20. februar 2015.

Det bliver en søgemaskine til næsten alle lokalarkiver og mange specialsamlinger i Danmark herunder også Idrætshistorisk Samling.

Det bliver muligt at søge på fotos i, hvad der intet mindre er Danmarks største fotoalbum med ca. 22 mio. fotos.

Det bliver ligeledes muligt at søge på indhold i de arkiver og samlinger, som er medlem af Arkibas, og det er de fleste i Danmark. Hermed bliver det f. eks. muligt at søge på Idrætshistorisk Samling, hvor man udover ca. 5.000 fotos fra 1880’erne og frem, kan søge på indhold i flere hundrede nuværende og tidligere klubber. Vi har også registreret mange – vi har ikke talt dem – personer. Måske over 3.000 tidligere og nuværende sportsfolk fra Aalborg og omegn. Ikke alle kendte men alle har de dyrket en eller anden idræt i deres liv.