ARKIV.DK

Arkiv.dk er en ny mulighed, for at du kan se de 12.000 billeder, som er registreret hos Idrætshistorisk Samling. Det er ikke bare Idrætshistorisk Samlings billeder, man kan se. Der er også mulighed for at se billeder fra mere end 500 andre arkiver i Danmark.

Hjemmesiden består af et søgefelt, hvor du kan skrive det ord, du vil søge på.

arkiv.dk2

 

Eksempelvis ”Idrætshistorisk Samling”, idræts klub, sportsgren eller en person.

arkiv.dk

 

Søgningen kan udvides, hvis man trykker på ”Udvidet søgning”, hvor der er mulighed for at vælge periode, type, arkiv og sted. Disse valgmuligheder kan foldes ud således, at du kan se, hvilke typer arkivalier, der er at vælge i mellem. Du kan tillige vælge mellem forskellige arkiver og sogne. Sidst giver arkiv.dks udvidet søgning mulighed for at sortere resultater fra, som ikke har fotos. Dette gøres ved at klikke på ”vis kun med billeder”. Dette er en stor fordel, hvis man kun er interesseret i at se fotos. For de arkivalier, der ikke er tilgængelige på arkiv.dk, kan man til gengæld se, hvor de kan findes. 

Arkiv.dk er delvist kommet med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Denne støtte har gjort det muligt, at søge billeder derhjemme meget nemmere end før. Populært kaldes det Danmarks største ”Familiealbum”.

Hjemmesiden hedder www.arkiv.dk